Tässäpä tulee nyt siis viimeisin.
Tämä kakku tuli kahdeksanvuotiaan tytön syntymäpäiväjuhliin.
Kakussa pohja normaali sokerikakkupohja (laktoosittomana ja gluteenittomana) sekä täytteenä vaniljamousse ja mustikkamousse.
Ohjeet molemmille mousseille alla.
Tällä yhden moussen ohjeella tekee yhteen (halkaisijaltaan 26cm) kakkuun reippaan kerroksen täytettä. Jos kakku on pienempi, riittää täytettä kahteenkin kerrokseen.

Koristeina olevat kukat on kaikki tehty käsityönä.
Osa muotilla, osa vapaalla kädellä.

Niiden tekovaiheesta ei tullut otettua kuvia, joten niihin liittyen ohjeistusta tekemiseen myöhemmin.
Vaniljamousse
2,5dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g vaniljatuorejuustoa
4tl vaniljasokeria
4rkl sokeria
4liivatelehteä
tilkka vettä liivatteen sulattamiseen
1vaniljatanko
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Nosta liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Notkista tuorejuusto ja lisää sen joukkoon halkaistusta vaniljatangosta raaputetut siemenet. Lisää myös sokerit.
Sulata pehmenneet liivatteet pienessä tilkassa vettä (noin 1rkl). Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se sitten tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana. Sekoita.
Nostele vaahto ja tuorejuustoseos huolellisesti sekaisin.
Moussen voi nostella suoraan kakun väliin jähmettymään jääkaapissa.
Mustikkamousse
2,5dl kuohukermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
4tl vaniljasokeria
4rkl sokeria
5liivatelehteä
tilkka vettä liivatteen sulattamiseen
(Pakaste)mustikoita noin 4dl + yksi rkl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Nosta liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
Notkista tuorejuusto ja lisää siihen sokerit. Sokeroi osa pakastemustikoista yhdellä rkl hienoa sokeria ja sulata ne mikrossa. Murskaa sulaneet mustikat huolella (tähän voi käyttää vaikka tehosekoitinta jotta saa sileän lopputuloksen).
Sulata pehmenneet liivatteet pienessä tilkassa vettä (noin 1rkl). Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se sitten murskattujen mustikoiden joukkoon ohuena nauhana. Sekoita mustikkaseos tuorejuustoon ja sekoita huolella.
Nostele vaahto ja mustikka-tuorejuustoseos huolellisesti sekaisin. Sekoita mukaan pieni määrä jäisiä mustikoita raikkaiksi sattumiksi moussen sekaan.
Moussen voi nostella suoraan kakun väliin ja jääkaapissa jähmettyessään myös jäisenä lisätyt mustikat ehtivät hyvin sulaa ennen syömistä.
Herkullista loppuviikkoa!
- Siirappisiili -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti