tiistai 14. maaliskuuta 2017

Harry Potter -kakku

Sain toiveen toteuttaa hieman erilaisen kakun syntymäpäiväjuhliin.
Päivänsankari oli ilokseni valinnut teemakseen Harry Potterin ja sen mukaisena myös kakun.

Toteuttamiseen sain vapaat kädet ja hetken pohdittuani päädyin tekemään kakun kirjan muotoon. Pyrin tekemään pinnasta vanhahtavan, nahkakantisen kirjan näköisen. Kirjan päälle päätin asetella massasta koristeet. Niissä aiheena pöllö Hedwig, sirppi, lasit sekä tietysti taikasauva.
Eipä siis muuta kuin tuumasta toimeen.


 
 


Kakkupohja on perinteinen sokerikakkupohja (levykakkupohja) johon ohje erillisessä postauksessa.
Kakkua toivonut perhe oli maistanut toisissa juhlissa kakkua johon täytteeksi oli valikoitunut vanilja- ja mustikkamousset ja tahtoivat samaa myös omiin juhliinsa.
Tuo yhtälö onkin hyvin toimiva ja vaikuttaa olevan monen makuun sopiva.

Mousseista onkin ohje jo tupsahtanut kirjoitukseen, jossa esittelin kukin koristeltua kerroskakkua.

 
 
 
 
 
 
Kakkuun tein pinnat sekä koristeet luottomassastani, eli kaulintamassasta
 
(valkoinen, vaahtokarkinmakuinen).



Viereinen kuva on kiireessä napattu, eikä siis kovin hyvä, mutta kyllä tällä jo kaupanhyllyltä tuotteen tunnistaa.

Se muovautuu hyvin, on helppoa värjätä ja kovettu suht nopeasti moniin sokerimassoihin verrattuna. Olen itse hieman kärsimätön odottelemaan koristeiden kovettumista joten omaan käyttööni tämä on ollut juuri sopivaa.

Kakkujen kuorruttaminen myös edellisenä päivänä juhlia varten onnistuu tällä massalla hyvin. Useimmat sokerimassat lähtevät ikävästi säilytettäessä sulamaan kakun päällä ja näin muodostavat "lätäkön" kakun ympärille. Ei kovin esteettistä eikä houkuttelevaa, eikös?
Hätätapauksessa kun kakku pitää tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin odottelemaan juhlia, kannattaa siis turvautua tähän kaulintamassaan, vaikka sen värjääminen saattaisi aiheuttaa hieman lisätyötä.
Massaa myyvät ainakin useat, isoimmat päivittäistavarakaupat (esimerkiksi prismat) sekä muutama leivontatarvikkeiden verkkokauppa.  Suosittelen kokeilemaan.


Iloisia leivontahetkiä!

- Siirappisiili -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti