Tämä ohje tulee tällä kertaa poikkeuksellisesti ilman kuvia.
Päivitän niitä mukaan myöhemmin (mikäli muisti pelaa).
Alla siis ohje levykakkupohjaan jota voi käyttää isompiin kakkuihin tai vaikkapa kääretorttuun.
Ohjetta voi halutessaan piristää esimerkiksi 1tl raastettua appelsiinin/sitruunankuorta jolloin mukaan saa hauskaa makuvaihtelua perinteiseen.
Toki tällöin kannattaa myös muistaa huomioida, että lopputulos olisi sopusoinnussa valitun täytteen kanssa.
Tämä ohje on mitoitettu yhteen uunipellilliseen (koko noin 30 x 38cm)
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri (ei vaniljasokeria) vaahdoksi.
Vatkaa kärsivällisesti (koneella!) jotta saat aikaan kunnollisen, jämäkän vaahdon. Käytännössä kun ajattelet vaahdon olevan valmista, vatkaa silti vielä hetki.
Vaahto on valmista sitten, kun voit piirtää vatkaimella vaahtoa valuttaen kuvion vaahdon pintaan ja se pysyy siinä hetken ajan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta.
Sekoita kaikki loput kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten varovasti vaahdon joukkoon. Sekoittamiseen voit käyttää nuolijaa tai kauhaa. Älä sekoita koneellisesti vatkaimella, koska se hävittää vaahdon ilmavuutta. Kuivat aineet voi halutessaan siivilöidä pienissä erissä taikinan joukkoon. Itse en ole näin tehnyt, mutta kyseinen tapa ei ainakaan ole haitaksi.
Kumoa valmis taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200asteessa uunin keskitasolla noin 6-9min. Oikea aika löytyy tarkkailemalla ja tuntemalla oman uunin toimintaa. Tässä kannattaa kuitenkin olla tarkkana, koska pohja palaa nopeasti.
Pohjan ollessa uunissa levitä pöydälle puhdas leivinpaperi ja sokeroi se valmiiksi. Kun nostat kypsän pohjan pois uunista, kumoa se sokeroidun leivinpaperin päälle HETI.
Poista myös toinen leivinpaperi välittömästi, muuten se tarttuu kiinni.
Anna pohjan jäähtyä ennen käyttöä.
Mukavia leivontahetkiä!
- Siirappisiili -
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti